نقش DBA در توسعه کسب و کار
معرفی DBA
حروف اختصاری DBA بیانگر عبارت "Doctor of Business Administration" است و در معنای دکترای مدیریت حرفه ای کسب و کار کاربرد دارد. مقطع DBA بالاتر از ارشد مدیریت کسب و کار (MBA) است.
دوره DBA یکی از بالا ترین سطوح آموزشی مدیریت برای مدیران به شمار می رود. مدیران با شرکت در دوره DBA یاد می گیرند که چگونه مدیریت کسب و کار خود را از حالت سنتی به سمت مدیریت رهبری، مدرن و هدایت ارتقا ببخشند.
دوره دکترای مدیریت کسب و کار به مدیران ابزار های مختلفی را ارائه می دهد تا در صورت مواجه با شرایط مختلف بهترین راه را انتخاب کنند و مؤثر ترین تصمیم را اتخاذ نمایند.
نقش DBA در توسعه کسب و کار
مراکز آموزش درس های مدیریت را به دو بخش تقسیم می نمایند و تحت عنوان MBA و DBA آن ها را ارائه می دهند. در این شرایط است که DBA در توسعه کسب و کار نقش بسزایی ایفا می کند.
با این حال اگر فرض کنید که DBA در سطح دکترا تدریس و تحصیل شود، به طور عملی اهمیت DBA در توسعه دانش کسب و کار نمایان می گردد.
بازار کار DBA
دکترای مدیریت حرفه ای کسب و کار فرد را از دیگران متمایز می سازد و این مدرک ضمن ارتقا مهارت های شغلی، تعهد به رشد شخصی و سازمانی را به کارفرمایان نمایان می سازد.
فارغ التحصیلان از دکترای مدیریت کسب و کار با جدید ترین تحقیقات، نظریه ها، اطلاعات بازرگانی و مدیریت آشنا می گردند.
این آموزش فرد را به عنوان یک متخصص در زمینه خود معرفی می کند و مجموعه ای ملموس از مهارت های مدیریت و تصمیم گیری را در شخص نهادیه می سازد. در طی این روند فرد شرایط لازم برای موقعیت های شغلی در سطح مدیریت و فرصت های شغلی جدید را کسب می کند.
از سمتهای مدیریتی ارشد گرفته تا مشاورههای کسب و کار، مدرک DBA میتواند طیف گستردهای از فرصتهای شغلی را برای شما فراهم کند.
در اینجا تنها نمونهای از مشاغل و صنایعی را عنوان میکنیم که میتوانید با دکترای مدیریت کسب و کار، در آنها مشغول به کار شوید:
· بخشهای خصوصی و غیرانتفاعی
· مشاور
· مدیریت
· کارآفرین یا صاحب کسب و کار
· مشاغل آموزشی
· مشاغل اجرایی
· کار در دانشکده و دانشگاه
· مشاغل دولتی
منفعت های حاصل از دوره DBA
· مهارت رهبری سازمان
· مهارت آینده پژوهی
· کسب دانش مدیریت
· شبکه حرفه ای از دانش آموختگان
· نگرش علمی به مدیریت
· بدل شدن به یک فرد علمی و عملی و متمایز و ممتاز
· گسترش افق دید نسبت به حال و آینده سازمان و کسب و کار
· کسب آمادگی برای مواجه با مشکلات و معضلات احتمالی پیش رو
· افزایش سطح دانش و مهارتی در شاخهی مدیریت مالی و درنتیجه اتخاذ تصمیمات مالی شفاف
· آموزش نحوهی بکارگیری استراتژیهای بلند مدت و تنظیم برنامه راهبری و عملکردی در راستای توسعه کسب و کار
· اجرای روش های مدیریتی به صورت عملی، کاربردی و عملیاتی
منبع